Tuesday, November 8, 2011

menghitung hari


hi blogger..

minggu ke-36 (9 months)
deja ngan suami menunggu masa je skrg ni ...


tp baby deja tak reti dok diam...
last check up doc baby deja menyongsang(breech pregnancy)....
huhuhu
possibility untuk deja bersalin normal sangat rendah...
baby deja sama cam gambar-gambar di atas cuma bontot dia ngadap depan....hiks
sweetkan....Allah Maha Kuasa...ada bayi dalam perut kita yg hidup..
boleh bernafas dalam air...kalau direnung-renungkan menitis air mata kita mengingatkan betapa Allah itu Maha Segala-Segalanya....

tp deja ngan suami x berputus asa..kami sentiasa mendoakan Allah memberikan jalan yg terbaik untuk deja & suami.

yg penting dua-dua selamat kan =)

deja nk kongsi ngan korang...

kalau deja insyaAllah dapat baby gurl...nak namakan nur alya
kalau baby boy ariff hakimi.....


haaa...simple, ringkas dan pendek jek...heheh
sbb nama suami deja dah panjang kan..so anak2 kena bg nama pendek-pendek....kuikuikui

oklah...deja nk sambung wat keje..
workload! workload!

daaa~~~~

Sunday, October 16, 2011

~ 8 months preggy mummmy ~

makin dekat menyambut kedatangan ahli baru dalam family..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..
semoga Allah sentiasa memberkati hidupku & suamiku, hidup jiran2 tetangga,
hidup keluargaku, hidup muslimin & muslimat sekalian alam...

petikan dr sham kamikaze yg boleh dijadikan teladan kepada kita semua dalam hidup berumahtangga....amin

"Cinta itu bukan alasan utama untuk dapat bahagia kerana ramai juga bercerai kerana cinta. Ramai orang bercinta bagai 'hilang ingatan' tapi bercerai berai juga akhirnya. Ramai yang kahwin suka sama suka, tapi rumahtangga runtuh akhirnya. Ini bukan soal cinta atau suka. Ini soal sejauh mana kebergantungan suami isteri pada Allah dlm setiap urusan. Sejauh mana mereka sepakat dalam mencari BERKAT dalam rumahtangga...Bila tiada berkat naik kereta BMW bersama isteri pun tak seronok asyik bergaduh je tapi bila berkat, naik Kancil dari KL ke Penang pun rasa seronok bergelak ketawa dgn isteri atau suami kita... (via Norman Liverpool)"

Monday, September 19, 2011

7 months ~ preggy mummy

time to time..
week by week..
month by month...
almost 8 months now...

cepat masa berlalu..
perasaan yang tak tergambar oleh ku adalah apabila dapat merasai pergerakkan baby dalam perut..

dia menendang.....bermain roller coaster...berpusing-pusing..bermain dan bermacam2 lagi..
patutlah org sll kata walaupun ada kesakitan yg dialami ketika pregnant tetapi tidak terbanding dengan nikmat yang dirasai bila merasa pergerakan baby bermain..entahlah susah rasanya nak describe feeling tu....

barang-barang baby so far dah dibeli cuma tinggal beberapa item lagi cam vicks,changing mat,tempat penyembur utk basuh kencing baby etc.

skrg ni baby sedang tendang-menendang dan sedang memberi feedback apabila aku bercakap dgn dia...haaaa..percayalah............ ekekeke

Sunday, September 4, 2011

~ selamat hari raya, maaf zahir & batin ~

hi kawan-kawan,

Salam aidilfitri maaf zahir & batin yer..
Maaf kalau sepanjang tempoh perkenalan ada yg terguris hati, terkecil hati,
kecewa dgn deja..
apa-apa jelah yg rasa deja ada buat salah...

sempena bulan mulia ni deja dan suami nak minta maaf dari
hujung rambut sampai hujung kaki...